Denevér sziluett

MI A DENEVÉRPAD ?


A Denevérpad újdonságai révén önálló, a gravitációs állványok funkcionalitásával össze sem hasonlítható találmány!

Elsőként oldotta meg azt a kihívást, amely széles körben, tette biztonságossá és hatékonnyá a gerincgyógyításban az inverz nyújtási technikát.
Új gyógymódként is tekinthetünk rá, mert az alkalmazott metodika megvalósítási igénypontjait a világon még sohasem alkalmazták korábban sikeresen! A hagyományosan, más nyújtási eljárásokkal megoldhatatlannak vélt esetek nagy részében is a Denevérpad kitűnően használható!Denevér sziluett

HOGYAN FEJT KI HATÁST ?


Hatását a gerinc ízületeinek kíméletes széthúzása révén fejti ki. A húzóerővel generált vákuum rendszeres géphasználat esetén, akár a porckorong eredeti kontúrjáig képes visszahúzni a sérvesedést. Ezzel egy időben a folyadék és anyagcsere egyensúly szintén helyreáll.
Az eljárásnak megfelelően pozicionált beteget a gép egy precíz orvosi elektronikával helyezi inverz állapotba. A Denevérpadon, garantáltan biztosíthatóak szakmailag a legkívánatosabb körülmények, amelyet otthoni használat esetén a gép használója tökéletesen elsajátít általunk.


GYÓGYULÁS A DENEVÉRPAD SEGÍTSÉGÉVEL


Minden gerincbetegség egyedi, ezért a Denevérpadot úgy tökéletesítettük, hogy az egyedi igényekre képes legyen a kezelést biztosítani. Létrehoztuk a Denevérpad Diagnosztikai Központot (DDK). Minden, a nyújtást meghatározó körülményt (leletek, orvosi javallatok, ellenjavallatok) a Diagnosztikai Központunkban megvizsgálunk, és ennek megfelelően személyre szabjuk a kezelést és betanítjuk a biztonságos használatot. A rendeltetésszerű, képzett szakemberünk által előírt módon végzett kezelések biztonságosak, otthoni körülmények között is.

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LETÖLTÉSE

Orvosi és gerinc-rehabilitációs praxisok, terapeuták és masszőrök részére rendszeresen biztosítunk képzéseket ahol nem csak a használatot, hanem a legújabb kutatási eredményeinket is megosztjuk a résztvevőkkel.


Denevér sziluett

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK


 • Porckorongsérv műtét nélküli kezelésére
 • Porckorongsérv műtét utáni rehabilitációjára
 • Gerincferdülés kezelésére
 • Csigolyaelcsúszásra
 • A gerinc és az izomzat nyújtására, izomrövidüléskor is
 • Egyéb kopásos és degeneratív  elváltozások kezelésére
 • Rendszeres használata karbantartja az agyi ereket, csökkentve a stroke (szélütés) kialakulásának veszélyét
 • Enyhíti a visszeres panaszokat
 • Javítja a belső szervek keringését és az anyagcsere folyamatokat
 • Segít megszüntetni a kisízületek fél ficamait
 • Bechterew – kór (SPA)
 • Csípő panaszok kezelése
 • Krónikus székrekedés
 • Parkinson – kór

Denevér sziluett

ELÉRHETŐ EREDMÉNYEK


 • Tapasztalataink alapján az esetek több, mint 90%-ban olyan mértékű maradandó állapotjavulás érhető el, amely a  beteg munkavégző képességének és jó fizikai komfortérzetének visszatérésével jár. 
 • Egyidejűleg elérhetjük a gyógyszerek mennyiségének csökkentését, majd teljes elhagyását.
 • A nyújtás kedvező hatással van az izomzat karbantartására is. Általa feloldhatóak a görcsös csomók és a letapadások.
 • A további leépülési folyamatok késleltethetőek, részben leállíthatóak.
 • Nagyon sok esetben a már indokolt műtéti beavatkozás is elkerülhető.
 • A kezelés folyamata eredményezi az ízületi folyadék gyors visszaáramlását miközben a porckorongok belsejében létrejött vákuum hatás a kiboltosulásokat, sérvesedéseket húzza vissza.

SZERETNÉ KIPRÓBÁLNI VAGY MEGRENDELNI A DENEVÉRPADOT ?

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK ÉS KÉRJEN IDŐPONTOT EGY SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓRA!

KAPCSOLAT

Denevér sziluett

MEGELŐZÉS


Gerincünk az emberi test csontos váza, nem más, mint a tartószerkezetünk. Gondoljunk csak bele, mennyi tehernek van naponta kitéve hátunk. A modern felgyorsult világ a gerincünket is nap, mint nap próbára teszi. Nem csak a fizikai munka terheli a gerincet, hanem az ülőmunka is.

A legfrissebb patológiai kutatások kimutatták, hogy a gerincízületek leépülése már a növekedési folyamatok alatt megkezdődik, 12-14 éves korban. Hiába élünk egészséges életet, a sport, a helyes táplálkozás és kellő folyadékfogyasztás nem ment meg.

A súlyos gerincbántalmakban szenvedők mindegyike szívesen visszaforgathatná az időt, jelentős összegeket sem sajnálva, amennyiben hathatós megelőzéssel kitörölhetnék életükből ezeket. Napjainkra a gerincproblémák  az egyik legnagyobb népbetegséggé nőtte ki magát.

A leghatásosabb és legegyszerűbb megelőzés a nyújtás, mivel a porckorongok folyadék és tápanyagellátása a létrejött vákuumhatás miatt helyreáll. Eszközét a Denevérpadot minden korosztály használhatja, megnyúlt kamasztól a nagymamáig! Szélsőséges igények kiszolgálására is alkalmas. Megvásárlásakor minden esetben megtörténik akár az egész család vonatkozásában a használati ismeretek átadása.

Denevér sziluett

GYAKORI KÉRDÉSEK

A hagyományos gerincnyújtó eszközök sporteszközök. Rögtön fel is tehetjük a kérdést, hogy miért? A Denevérpad az első olyan eszköz, mely képes egyszerre megvalósítani három – önmagában is óriási kihívást.

 • Az első a fokozatosság elve: a hagyományos gerincpadok átmenet nélkül fordítják át a használóját inverz állapotba. Mindezt úgy, hogy vagy a használója fordítja át magát saját fizikai erejével vagy egy külső személy teszi meg ezt helyette. Ez azt jelenti, hogy a szervezetnek nincs lehetősége „hozzászokni” a fejben kialakuló hirtelen vérbőséghez. Gondoljunk csak bele, milyen érzés amikor hirtelen le kell hajolni egy kulcsért ami beesett valahová.  A Denevérpadot egy medikai elektromotor mozgatja – távirányítással és szünetmentes tápegységgel. Ez több dolgot is jelent: egyrészt a használójának semmilyen fizikai erőt nem kell kifejtenie, másrészt egy pár fokkal a megdöntés után megállhatunk és hozzászoktathatjuk szervezetünket az inverz állapothoz, így elkerülve a kellemetlen érzést és ennek negatív élettani hatásait. E mellett bármikor külső segítség nélkül egyedül is használhatjuk, valamint minden egyes elfordított szög után a testünk visszajelzéseire figyelhetünk, a gerincnyújtás ugyanis akkor a legoptimálisabb, ha testünk jóleső nyújtózkodó élményt jelez vissza számunkra.
 • A második különbség, hogy a hagyományos gerincnyújtó padok csak háton fekvő módon használhatóak, ráadásul a comb alatti részen már nincs fekvőfelület. A Denevérpad felfüggesztése lehetővé teszi, hogy a használója akár háton, akár hason, sőt nagyon extrém esetben (amikor a fájdalmak miatt már csak ebben a pozícióban tud feküdni a beteg) akár oldalfekvésben magzati pózban is lehetővé válik a használata. A pozícionálás további finomítása a gerinc íveinek az aktuális állapotnak megfelelő ergonómiai manipulációjával érhető el.
 • A harmadik különbség következik az első kettőből. A Denevérpad a hatását a gerinc ízületeinek kíméletes széthúzása révén fejti ki, melyre a hagyományos gerincnyújtó eszközök képtelenek. Nem kell szakembernek lenni ahhoz, hogy könnyen belássuk: egy hirtelen  akár 70 fokba történő átfordulásra sok minden mondható, csak az nem, hogy kíméletes.  Azt is fontos megjegyezni , hogy nem az a kifejezett cél, hogy a beteg fejjel lefelé lógjon! Az alkalmazás minden esetben testre szabott, amelyet a használó testének visszajelzései és érzései együttes figyelembevételével kell meghatározni, melyre csak a Denevérpad képes.

A test rögzítését a fekvősíkon, egyedi kiképzésű függeszkedő kampók biztosítják, melyek a használó bokájára vannak rögzítve egy puha szivaccsal és textillel bélelt bőr bokaörvvel. Rendkívül kényelmesek, így a kezelés során lehetővé teszik a tökéletes ellazulást. Felcsatolásuk módjai megengednek hason és háton, egyedi esetekben pedig akár oldalfekvésben is elvégezhető nyújtásokat. A bokapántokat a használó magának is könnyedén fel tudja helyezni a tépőzáras kiképzésnek köszönhetően. Ezt követően a kampókat könnyedén fekvő helyzetben is a tartórúdra tudja helyezni.

A fekvősík dőlésszögének szabályozására távirányító áll rendelkezésre, melyet a Denevérpad oldalán kiképzett tárolóban jól elérhető helyen találja a használó. Amennyiben szükséges akár a kézbe is vehető a  távirányító.

Fokozatonként – mindig megvárva a fejbe szökő vérbőség enyhülését – érhető el az a maximum 15-30°-os érték, ahol 5-15 percben a tényleges nyújtás történik. Ha a kezelés során bármilyen apró kellemetlenség jelentkezik, vagy a meglévőt felülíró fájdalomérzet lép fel, azonnal visszaállítható a dőlésszög. Ezzel a módszerrel az orvos, vagy a terapeuta esetleges tévedése is kizárható, mivel a beteg időben figyelmeztet a hibára. A kezelés menete és a Denevérpad rendeltetésszerű használata nem teszi lehetővé a beteg állapotának a kezelés miatt bekövetkező további romlását.

A kezelés teljes ideje alatt (kb.: 5-15 perc/ alkalom) a gerinc természetes, vagy a kívánatos mértékben manipulált ívei megtarthatóak. A beteg, érzékeinek visszajelzései alapján, aktív együttműködéssel vesz részt a kezelés helyes menetének irányításában.

Javasolt a lefekvés előtti használat minden nap.

Betegség esetén minden, a Denevérpad használatát meghatározó körülményt (leletek, orvosi javallatok, ellenjavallatok) a Diagnosztikai Központunkban megvizsgálunk, és ennek megfelelően személyre szabjuk a kezelést és betanítjuk a biztonságos használatot.

A Denevérpad megvásárlását megelőzően kötelező konzultációt tartunk a beteggel, melynek célja az eszköz biztonságos egyénre szabott használata.

Orvosi és gerinc-rehabilitációs praxisok, terapeuták és masszőrök részére rendszeresen biztosítunk képzéseket ahol nem csak a használatot, hanem a legújabb kutatási eredményeinket is megosztjuk a résztvevőkkel.

A háziorvosánál nyoma van minden előzetesen kezelt, vagy diagnosztizált betegségének. Ebből a háttéranyagból fény derülhet a gép használatát kizáró betegségre, vagy olyan körülményre, ami az alkalmazás módját befolyásolhatja. Ezek alapján, szükség szerint, további megelőző vizsgálatok írhatóak elő.

A használatot leggyakrabban korlátozó vagy kizáró okok és betegségek:

 • Kezeletlen magas vérnyomás
  (A gyógyszerrel beállított vérnyomás már lehetővé teszi a használatot)
 • Előrehaladott mértékű csontritkulás
  (Az esetleges alkalmazás, csak a gerincoszlop tehermentesítését célozza, közérzetjavító hatással. Csak előzetes szakorvosi egyeztetéssel és hozzájárulással!)
 • Beépített szívritmus szabályzó
 • Glaukóma
  (Nem minden esetben)
 • Korábban elszenvedett agyvérzés, sztrók, vagy agyi ér probléma
  (Szakorvosi véleményhez köthető)
 • Gerinctájéki ciszta, vagy tumor
 • A várandósság második szakasza
 • Kiszakadt porckorongsérv
  (Nem minden esetben)
 • Lágyéksérv
 • Reflux
  (Nem minden esetben)
 • Gerinccsatorna szűkület
  (Nem minden esetben)

A nyújtásos kezelésekre a Denevérpad kínálta lehetőségek által, már nem csak kiegészítő terápiaként, hanem mint önállóan is gyógyítani képes kezelésformaként kell tekinteni. A gyakorlati tapasztalatok szerint, a kúraszerű alkalmazás eredményeit sokszorosan felülmúlja a hosszú távú, mindennapi géphasználat.

A gép otthoni alkalmazásával hosszútávon nem csak tüneti, hanem jelentős mértékű állapotjavulás is elérhető.

Mint az ismeretes a jóga különleges élettani hatásokat tulajdonít a „fejjel lefelé”, azaz az inverz állapotnak. Tekintettel arra, hogy a Denevérpad inverz állapotba helyezi használóját – túlmenően a gerincre kifejtett pozitív hatásoktól – az alábbi jótékony hatásokat fejti ki:

 • fordított testhelyzetnél fogva nagymértékben pihenteti a szívet és a keringési rendszert. A szívnek csak annyi energiára van szüksége, hogy a vért a lábakba pumpálja. A gravitáció segíti a vénás vért visszajuttatni a szívhez.
 • Az agy, a gerincvelő és a szimpatikus idegrendszer tápanyagokban gazdag, megnövelt vérellátásban részesül. Az agy gazdag tápanyag ellátásának következtében a test valamennyi funkciója erősödik, fokozódik. Az idegek, szemek, fülek, az orr és a torok állapota javul.
 • Az inverz állapot kiváló gyógyszere a vesegörcsnek és a makacs székrekedésnek.
 • Az ágyéki, valamint keresztcsonttájéki területek felszabadulnak szokásos terhük alól.
 • Serkenti az emésztést.
 • Az emlékező és az értelmi/intellektuális befogadóképesség erősödik.
 • Erősödik a koncentráló képesség. Az inverz állapot különösen hasznos azoknak az embereknek, akiknek nagy szükségük van munkájuk során az erős koncentrációra.
 • Serkenti és harmonizálja a pajzsmirigy működését. Szabályozza a szervezet anyagcsere- és hő háztartását, segíti a test növekedését és fejlődését, továbbá kontrollálja a szívverést.
 • A gége és a garat megnövekedett vérellátását biztosítja, s így maximális tápanyagellátásról gondoskodik. Ez segít megerősíteni az ellenálló képességet a különböző légzőszervi és torok megbetegedésekkel szemben.
 • A vérellátást a gerinccsatornába fókuszálja, ugyanakkor nyújtja is azt. Ez segíti a gerincet egyenesen és rugalmasan tartani.
 • Mivel a test legnagyobb része fordított helyzetben van, a vér nem tud stagnálni az alsó végtagokban, segít a visszerek kiürülésében.
 • Serkenti a mély hasi légzést, mivel korlátozza a tüdő felső szakaszának használatát. Ugyanakkor finom masszázsban részesíti a szív és a tüdő tájékát is.
 • Serkenti a mérgek eltávozását a szervezetből.
 • Az energia áramlás fokozódik a gyomorban, a vékonybélben, a húgyhólyagban, az epehólyagban, a szívben és a vesevezetékekben.

A fekvősík magassága vízszintes alaphelyzetben:  800 mm
A fekvősík szélessége: 600 mm
A fekvősík hossza:1550 mm
A lábtartót mindig a testmérethez kell beállítani amely a fekvősík végétől maximum + 350mm-re húzható ki.

A fellépőzsámoly magassága: 250 mm
A fellépőzsámoly hossza:1100 mm
A fellépőzsámoly szélessége: 290 mm