Mi a denevérpad?

A Denevérpad újdonságai révén önálló találmány!

Elsőként oldotta meg azt a kihívást, amely széles körben, tette biztonságossá és hatékonnyá a gerincgyógyításban az inverz nyújtási és újdonságként a nyújtás nélküli húzás egyedi technikáját.

Új, sikeres gyógymódként tekinthetünk rá, mert az alkalmazott metodikát a világon még sohasem alkalmazták korábban! A hagyományos nyújtási eljárásokkal megoldhatatlannak vélt esetek nagy része a Denevérpaddal kitűnően kezelhető! A módszer akkreditált tananyagként bekerült az oktatásba.

Hogyan fejti ki hatást?

Hatását a gerinc ízületeinek kíméletes húzása révén fejti ki. A húzóerővel a porckorongokban generált vákuum, rendszeres géphasználat esetén a porckorong eredeti kontúrjáig visszahúzhatja a sérvesedést. Ezzel egy időben azok folyadék és anyagcsere egyensúlyát is számottevően javítja, megszüntetve ezzel a degeneratív leépüléses gerincproblémák igazi okát. A mindennapi igénybevétel szintjét ugyanis nem képes meghaladni a természetes regeneráció.

A fekvősíkon az eljárás igénypontjai szerint pozicionált beteget gépi erő helyezi inverz állapotba. A Denevérpad használatakor az erőhatások és folyamatok a leépülésért felelősekkel ellentétesek.

Gyógyulás a Denevérpad segítségével

Minden gerincbetegség egyedi jegyekkel rendelkezik, ezért a Denevérpad kialakítása úgy történt, hogy az alkalmas legyen ezek maradéktalan kiszolgálására. Minden, a kezelést meghatározó körülményt (leletek, orvosi javallatok, ellenjavallatok) megvizsgálunk, és ennek megfelelően az Ön közreműködésével személyre szabjuk, majd betanítjuk a biztonságos használatot. A rendeltetésszerűen, általunk előírt módon végzett kezelések biztonságosak, otthoni körülmények között is.

Felhasználói kézikönyv letöltése

Orvosi és gerinc-rehabilitációs praxisok, terapeuták és masszőrök részére rendszeresen elérhető képzéseken nem csak a használatot, hanem a legújabb eredményeinket is megosztjuk a résztvevőkkel.

Alkalmazási területek

 • Porckorongsérv műtét nélküli kezelésére
 • Porckorongsérv műtét utáni rehabilitációjára
 • Gerincferdülés kezelésére
 • Csigolyaelcsúszásra
 • A gerinc és az izomzat nyújtására, izomrövidüléskor is
 • Egyéb kopásos és degeneratív  elváltozások kezelésére
 • Rendszeres használata karbantartja az agyi ereket, csökkentve a stroke (szélütés) kialakulásának veszélyét
 • Enyhíti a visszeres panaszokat
 • Javítja a belső szervek keringését és az anyagcsere folyamatokat
 • Segít megszüntetni a kisízületek fél ficamait
 • Bechterew – kór (SPA)
 • Csípő panaszok kezelése
 • Krónikus székrekedés
 • Parkinson – kór

Elérhető eredmények

 • Tapasztalataink alapján az esetek több, mint 90%-ban olyan mértékű maradandó állapotjavulás érhető el, amely a  beteg munkavégző képességének és jó fizikai komfortérzetének visszatérésével jár. 
 • Egyidejűleg elérhetjük a gyógyszerek mennyiségének csökkentését, majd teljes elhagyását.
 • A nyújtás kedvező hatással van az izomzat karbantartására is. Általa feloldhatóak a görcsös csomók és a letapadások.
 • A további leépülési folyamatok késleltethetőek, részben leállíthatóak.
 • Nagyon sok esetben a már indokolt műtéti beavatkozás is elkerülhető.
 • A kezelés folyamata eredményezi az ízületi folyadék gyors visszaáramlását miközben a porckorongok belsejében létrejött vákuum hatás a kiboltosulásokat, sérvesedéseket húzza vissza.

Szeretné kipróbálni vagy megrendelni a denevérpadot?

Lépjen kapcsolatba velünk és kérjen időpontot egy személyes konzultációra!

Megelőzés

A legfrissebb patológiai kutatások kimutatták, hogy a porckorongok élettani leépülése általában már kamaszkorban megkezdődik a tápanyag és folyadékbevitel egyensúlyát biztosító vérerek eltömődése miatt. Az ebből eredő kedvezőtlen folyamatoknak sajnos nem bizonyul elégséges ellenszereként az egészséges életmód. A sport, a helyes táplálkozás és kellő folyadékfogyasztás önmagában kevés. Felnőtt korban a tápanyag és folyadékbevitel diffúz anyagcserére korlátozódik. Nap közben a függőleges helyzetű gerincoszlop, saját súlyunk révén salakanyaggal telt folyadékot présel ki a porckorongból, amely az éjszakai terhelésmentes órákban a környező szövetekből tápanyaggal dúsítva visszaszivárog. Sajnos a visszatöltődő folyadék mennyisége kicsit mindig kevesebb a távozónál.

A legegyszerűbb megelőzés a húzás, mert az helyreállítja a porckorongok folyadék és tápanyagellátását. Ilyenkor a porckorongban létrejött vákuumhatás felgyorsítja a diffúz anyagcserét, megnövelve a porckorongba visszajutó folyadék és tápanyag mennyiségét. Eszközét a Denevérpadot minden korosztály használhatja, megnyúlt kamasztól a nagymamáig! Szélsőséges igények kiszolgálására is alkalmas. Megvásárlásakor minden esetben megtörténik akár az egész család vonatkozásában a használati ismeretek átadása.

Gyakori kérdések

A hagyományos gravitációs állványok sporteszközök. Eredeti rendeltetésük a fokozott sport és izomtevékenységet követő izomrövidülés normál visszanyújtása egy egészséges felhasználói kör számára. Ennek a célközönségnek nem tiltott és nem is szempont a hirtelen átfordulás mellőzése, mert izomzatuk, gerincük és kooperációs készségük megbízható cselekvőképességgel társul.

A Denevérpad gyógyászati célokra lett kifejlesztve. Célja a sérült, megváltozott fizikai képességű emberek gyógyítása. Ennek megvalósítása a következők miatt csak Denevérpaddal lehetséges.

 • A Denevérpadra fektetett személyt, igény szerint háton, hason és oldalfekvésben pozicionálhatjuk. E testhelyzeteken belül, egyéb ergonómiai manipulációk is lehetségesek a gerinc íveinek a nyújtás, vagy húzás szempontjából legelőnyösebb beállításának érdekében.
 • A megfelelő dőlésszöget a fokozatosság elve szerint érjük el: A Denevérpadot a gép használója emelőmotor vezérlésével mozgatja komfortigénye szerint, amely a végállások között fel és le irányban bárhol megállítható és újraindítható. Az esetleges áramkimaradást szünetmentes tápegység küszöböli ki. A gép használójának semmilyen fizikai erőt nem kell kifejtenie. A fokozatok között alkalmazkodik a szervezet az átforduláshoz, így elkerülhetőek a negatív hatások.
 • A kíméletes, egyedi komfortigényekkel összhangban lévő húzással számtalan, egyéb nyújtóeljárásnál előforduló kontra indikáció (alkalmazást kizáró tény) kiküszöbölhető. Nem az a kifejezett cél, hogy a beteg minél meredekebb szögben lógjon! Az alkalmazás minden esetben testre szabott, amelyet a használó testének visszajelzéseinek együttes figyelembevételével kell meghatározni.
 1. A Denevérpad gerincsérvek, csípő panaszok, csigolyaelcsúszás és a gerinc leépüléses degeneratív folyamatainak gyógyítására és ezek megelőzésére szolgáló speciális gerinc-húzó orvosi eszköz.
  A Denevérpad a nyújtás nélküli terápiás gerinchúzatás eszköze. Célja: a diszkuszok gravitációs rehidratációja, avagy a porckorongok folyadékfeltöltése azok természetes anyagcsere folyamatainak húzással való fokozása által. Az ergonómiailag testre szabott, komfortizált kezeléseknél a húzóerő kívánatos mértéke nem okoz megnyúlást. Olyan ez, mintha egy pótkocsit valamivel mindig kisebb erővel húznánk, mint ami az elmozdításához szükséges. A Denevérpad alkalmazásának fogalma élesen elkülönül minden a nyújtásokat célzó eljárástól, mivel nem is az. Ezért ezen betegségek kezelésénél semmilyen összehasonlítási alapot nem képez azokkal.
 2. A Denevérpad gerincferdülés, izomrövidülés művi beavatkozás nélküli gyógyítására és ezek megelőzésére szolgáló speciális gerincnyújtó orvosi eszköz.
  A használatot ezeknél az eseteknél is ergonómiailag személyre kell szabni.
 • A test rögzítését a fekvősíkon, egyedi kiképzésű kényelmes függeszkedő bokapántok biztosítják. A kezelés során lehetővé teszik a páciens számára a tökéletes ellazulást. Felcsatolásuk módjai a pozicionálásnak megfelelően lehetővé teszik hason, háton és akár az oldalfekvésben is elvégezhető nyújtásokat. A bokapántokat a gép használója magának is könnyedén fel tudja helyezni.
 • A fekvősík dőlésszögének szabályzására kézi kapcsoló áll rendelkezésre, amely a Denevérpad oldalán jól elérhető helyen található. Amennyiben szükséges akár a kézbe is vehető.
 • Fokozatonként – mindig megvárva a fejbe szökő vérbőség enyhülését – érhető el az a kívánatos, maximum 15-30°-os dőlésszög, ahol 5-15 percben a tényleges nyújtás történik. Ha a kezelés során bármilyen kellemetlenség, vagy a meglévőt felülíró fájdalomérzet lép fel, azonnal visszaállítható a dőlésszög, vagy megszakítható a kezelés. Ezzel a módszerrel az orvos, vagy a terapeuta esetleges tévedése is kizárható, mivel a beteg saját érzékelése által időben figyelmeztet a hibára. A Denevérpad rendeltetésszerű használata nem teszi lehetővé a beteg állapotának a kezelés miatt bekövetkező további romlását.
 • A kezelés teljes ideje alatt (kb.: 5-15 perc/ alkalom) a gerinc természetes, vagy a kívánatos mértékben manipulált ívei megtarthatóak. A beteg, érzékeinek visszajelzései alapján, aktív együttműködéssel vesz részt a kezelés helyes menetének irányításában.
 • A porckorongok napi normál folyadékvesztése az esti órákban a legnagyobb. Ekkor a testmagasság 1-2 cm-el csökken. Ezért a mindennapi géphasználat is az esti órákban a legcélravezetőbb, mert az hatékonyan rásegít a folyadékpótlásra és az éjszakai természetes regenerációra.

Betegség esetén minden, a Denevérpad használatát meghatározó körülményt (leletek, orvosi javallatok, ellenjavallatok) a Diagnosztikai Központunkban megvizsgálunk, és ennek megfelelően személyre szabjuk a kezelést és betanítjuk a biztonságos használatot.

A Denevérpad megvásárlását megelőzően kötelező konzultációt tartunk a beteggel, melynek célja az eszköz biztonságos egyénre szabott használata.

Orvosi és gerinc-rehabilitációs praxisok, terapeuták és masszőrök részére rendszeresen biztosítunk képzéseket ahol nem csak a használatot, hanem a legújabb kutatási eredményeinket is megosztjuk a résztvevőkkel.

A háziorvosánál nyoma van minden előzetesen kezelt, vagy diagnosztizált betegségének. Ebből a háttéranyagból fény derülhet a gép használatát kizáró betegségre, vagy olyan körülményre, ami az alkalmazás módját befolyásolhatja. Ezek alapján, szükség szerint, további megelőző vizsgálatok írhatóak elő.

A használatot leggyakrabban korlátozó vagy kizáró okok és betegségek:

 • Kezeletlen magas vérnyomás
  (A gyógyszerrel beállított vérnyomás már lehetővé teszi a használatot)
 • Előrehaladott mértékű csontritkulás
  (Az esetleges alkalmazás, csak a gerincoszlop tehermentesítését célozza, közérzetjavító hatással. Csak előzetes szakorvosi egyeztetéssel és hozzájárulással!)
 • Beépített szívritmus szabályzó
 • Glaukóma
  (Nem minden esetben)
 • Korábban elszenvedett agyvérzés, sztrók, vagy agyi ér probléma
  (Szakorvosi véleményhez köthető)
 • Gerinctájéki ciszta, vagy tumor
 • A várandósság második szakasza
 • Kiszakadt porckorongsérv
  (Nem minden esetben)
 • Lágyéksérv
 • Reflux
  (Nem minden esetben)
 • Gerinccsatorna szűkület
  (Nem minden esetben)

A nyújtásos kezelésekre a Denevérpad kínálta lehetőségek által, már nem csak kiegészítő terápiaként, hanem mint önállóan is gyógyítani képes kezelésformaként kell tekinteni. A gyakorlati tapasztalatok szerint, a kúraszerű alkalmazás eredményeit sokszorosan felülmúlja a hosszú távú, mindennapi géphasználat.

A gép otthoni alkalmazásával hosszútávon nem csak tüneti, hanem jelentős mértékű állapotjavulás is elérhető.

Mint az ismeretes a jóga különleges élettani hatásokat tulajdonít a „fejjel lefelé”, azaz az inverz állapotnak. Tekintettel arra, hogy a Denevérpad inverz állapotba helyezi használóját – túlmenően a gerincre kifejtett pozitív hatásoktól – az alábbi jótékony hatásokat fejti ki:

 • fordított testhelyzetnél fogva nagymértékben pihenteti a szívet és a keringési rendszert. A szívnek csak annyi energiára van szüksége, hogy a vért a lábakba pumpálja. A gravitáció segíti a vénás vért visszajuttatni a szívhez.
 • Az agy, a gerincvelő és a szimpatikus idegrendszer tápanyagokban gazdag, megnövelt vérellátásban részesül. Az agy gazdag tápanyag ellátásának következtében a test valamennyi funkciója erősödik, fokozódik. Az idegek, szemek, fülek, az orr és a torok állapota javul.
 • Az inverz állapot kiváló gyógyszere a vesegörcsnek és a makacs székrekedésnek.
 • Az ágyéki, valamint keresztcsonttájéki területek felszabadulnak szokásos terhük alól.
 • Serkenti az emésztést.
 • Az emlékező és az értelmi/intellektuális befogadóképesség erősödik.
 • Erősödik a koncentráló képesség. Az inverz állapot különösen hasznos azoknak az embereknek, akiknek nagy szükségük van munkájuk során az erős koncentrációra.
 • Serkenti és harmonizálja a pajzsmirigy működését. Szabályozza a szervezet anyagcsere- és hő háztartását, segíti a test növekedését és fejlődését, továbbá kontrollálja a szívverést.
 • A gége és a garat megnövekedett vérellátását biztosítja, s így maximális tápanyagellátásról gondoskodik. Ez segít megerősíteni az ellenálló képességet a különböző légzőszervi és torok megbetegedésekkel szemben.
 • A vérellátást a gerinccsatornába fókuszálja, ugyanakkor nyújtja is azt. Ez segíti a gerincet egyenesen és rugalmasan tartani.
 • Mivel a test legnagyobb része fordított helyzetben van, a vér nem tud stagnálni az alsó végtagokban, segít a visszerek kiürülésében.
 • Serkenti a mély hasi légzést, mivel korlátozza a tüdő felső szakaszának használatát. Ugyanakkor finom masszázsban részesíti a szív és a tüdő tájékát is.
 • Serkenti a mérgek eltávozását a szervezetből.
 • Az energia áramlás fokozódik a gyomorban, a vékonybélben, a húgyhólyagban, az epehólyagban, a szívben és a vesevezetékekben.

A fekvősík magassága vízszintes alaphelyzetben: 800 mm
A fekvősík szélessége: 600 mm
A fekvősík hossza: 1550 mm
A lábtartót mindig a testmérethez kell beállítani amely a fekvősík végétől maximum + 350mm-re húzható ki.

A fellépőzsámoly magassága: 250 mm
A fellépőzsámoly hossza: 1100 mm
A fellépőzsámoly szélessége: 290 mm

Súlya: 52 kg.