Tényleg alkalmas a Denevérpad gerincsérv kezelésére?

A Denevérpad egy speciális gravitációs gerincnyújtó orvosi eszköz. Gépi erővel hozza olyan helyzetbe a testet, amelyben gerinc ízületei és annak izomzata megnyúlik. A vérkeringés megélénkül, miközben az ízületi folyadék nagy mennyiségben pótlódik. A porckorongok és a csípő egyaránt felfrissülnek.

Az ember felegyenesedett életmódja miatt, hatalmas függőleges irányú terhelést ró a gerincére. Ennek a testhelyzetnek az optimális viseléséhez az evolúció egy „S” alakzatot formált a gerincoszlopba, ami viszont az ülőmunkát végzőknél természetellenes helyzetet vesz fel. Ez hosszútávon gyakran vezet komolyabb elváltozásokhoz.

A Denevérpadon töltött idő alatt a gerincoszlopot támogató izomzat ellazul, a porckorongokra helyeződő nyomás helyett vákuum keletkezik. A szívóhatás az egészséges irányba készteti a porckorongsérveket, így a becsípődött idegek ki tudnak szabadulni. Ettől a hát- és derékfájás csillapodik, a végtagokba kisugárzó fájdalom, végtagzsibbadás enyhül, vagy megszűnik. A gerincferdüléses állapot szintén javulhat. Mivel a Denevérpadon a nyújtást szinte a teljes szöveti állományra kiterjeszti a gravitáció, ezért a térd- és csípőízületek is felfrissülnek, ami miatt, ezeken a tájékokon érzett fájdalom is enyhülhet.

Hogyan működik a Denevérpad?

A beteg a vízszintes állapotban lévő Denevérpadra fekszik, a problémájának egyedi sajátosságait is figyelembe vevő pozicionálással. Bokáit kényelmes pántokkal rögzítik. A Denevérpadon fekvő személyt, gépi erővel a fej irányában enyhén megdöntik. Mindvégig a fokozatosság elve érvényesül, maximálisan tiszteletben tartva az optimális komfortzónát. A beteg számára csak így nyílik optimális lehetőség arra, hogy panaszai a leginkább enyhüljenek. A testhelyzetet igény szerint párnák és támasztékok segítségével még kényelmesebbé tehetjük.

Alkalmanként 5-15 percre tehető egy-egy kezelés időtartama. Ennek eredményessége annál kielégítőbb, minél nagyobb gyakorisággal használjuk a Denevérpadot a mindennapokban. A kezelésekhez célszerű laza sportos öltözetet viselni.

A Denevérpadon történő kezelés kellemes, jóleső nyújtózkodás érzetét adja. A test teljes ellazulása mellett a gerincoszlop és izomzatának fokozódnak az anyagcsere folyamatai. A pihentető pozícióban egyben relaxálunk, ami valódi kikapcsolódás.