A gerincnyújtás enyhíti a gerincsérv tüneteit?

A gerincsérv igen gyakori probléma a fejlett országok felnőtt lakossága körében. Noha gyakran semmilyen előjelét nem észlelik, a kondíció rendre kellemetlen tünetekkel jelentkezik. Hát- és derékfájdalmakat okoz, komolyan megkeserítve mindennapjainkat.

Rengeteg kezelés létezik, amelyekkel enyhíthetőek ugyan a gerincsérv okozta panaszok, általában ezek mégis kevésnek bizonyulnak a kiváltó okokkal szemben. Természetesen nagyon fontos az életmód helyes megválasztása is, és a megfelelő testmozgás. A gerinc környékén található izomzat erősítésében kiváló szolgálatot tehet a speciális torna és az úszás.

Ha azonban valaki mindenképpen ülőmunkára vagy nehéz fizikai munkára van kárhoztatva, és/vagy már jelentkeztek nála gerincleépülés okozta hát- és derékfájásos tünetek, akkor feltétlenül érdemes igénybe vennie a legmegfelelőbb terápiát. Elmehetünk csontkovácshoz, próbálkozhatunk akupunktúrás kezelés igénybevételével is. Ezek ideig-óráig igen hatásosak a hát- és derékfájdalmak enyhítésében.

Gerincünket viszont leghatásosabban speciális gerincnyújtó gyakorlatok mellett, az izmoktól független nyújtással tarthatjuk igazán karban.

Milyen gerincnyújtó gyakorlatok léteznek?

A legtöbb gerinctorna gyakorlat egyszerű, nem túl időigényes (összességében viszont legalább napi 40 percet igényel), így otthon vagy egy ezt toleráló munkahelyen rendszeresen végezhető. Érdemes minden nap szánnunk némi időt gerincoszlopunk és a környező izomzat karbantartására, ezzel ugyanis nagymértékben késleltethetjük a gerincsérv kialakulását, illetve a már kialakult problémák esetén enyhíthetjük a kellemetlen tüneteket.
Gerincünket állva, a falnak dőlve illetve fekve végezhető, pár perces tornagyakorlatokkal hatásosan nyújthatjuk. A megfelelő gerincnyújtó gyakorlatok gerincferdülés esetén is javíthatnak a beteg állapotán. A hasonló tornák mindenki számára hasznosak, így ezek elsajátítása és rendszeres gyakorlása feltétlenül ajánlott.

Gerincoszlopunk a tornáknál még hatásosabban nyújtható egy speciális orvosi eszközzel, a Denevérpad segítségével. A gravitációs nyújtás segítségével, gerincünk ízületei, csípőnk, izmaink felfrissülnek, ráadásul a hát- és derékfájás mellett még a visszeres panaszok is enyhülnek.

A Denevérpad segítségével mindig komfortos testhelyzetben nyújthatjuk meg a gerincünket, a fokozatosság elvét is szem előtt tartva. A pad használata során a beteget ugyanis tilos azonnal szokatlan testhelyzetbe hozni! Nem utolsó szempont, hogy a Denevérpaddal szakszerűen végzett kezelés teljesen fájdalommentes, sőt kifejezetten kellemes. A test számára felfrissülést, az elmének relaxációt jelent, a legkisebb erőfeszítés nélkül.

Amennyiben jelentkeztek önnél gerincsérv okozta hát- és/vagy deréktáji panaszok, illetve amennyiben ülőmunkát, vagy nehéz fizikai munkát végez, esetleg gerincferdülése van, mindenképpen vegye fontolóra a Denevérpad kínálta lehetőséget gerincoszlopa rendbetételére és karbantartására!