Nemi élet gerincbetegséggel vagy gerincműtét után

Sajnos az emberek nagyon sok esetben tabuként kezelik a szexualitás kérdéskörét, kiváltképp akkor, ha az egyik fél betegsége miatt változtatni kell a megszokott, bevált gyakorlaton. Nem mernek kérdezni, megoldást keresni, ami gyakran, az addig jól működő párkapcsolat végét is jelentheti. Ez azonban nagyon rossz irány, különösen azért, mert néhány kérdéssel és némi változtatással elejét lehetne venni a problémának.

Élhetek nemi életet gerincprobléma esetén is?

A válasz igen!

Természetesen körültekintőbben kell eljárni, mintha teljesen egészségesek lennénk, de jó ha tudjuk, hogy nem kell lemondanunk a szexről gerincprobléma mellett sem.
Azonban fontos, hogy mindenképpen konzultáljunk szakemberrel és erre a konzultációra érdemes a párunkkal együtt érkezni. Így mindenki felteheti a számára fontos kérdéseket és a félreértések is könnyebben elkerülhetővé válnak. Emellett abban is segíthet a közös konzultáció, hogy mindkét fél megértőbben álljon az új helyzethez.

Semmit sem szabad erőltetni!

Minden olyan pózt mellőzni kell, ami fájdalmat okoz. Természetesen ezt ki kell tapasztalni, de ebben is segíthet a korábban említett konzultáció. Emellett az együttlétek intenzitására is oda kell figyelni! Szépen, fokozatosan szabad terhelni a testet. Lehet, hogy a korábbi hevesség már nem esik jól, ilyenkor érdemes lassítani a tempón és inkább a romantikára, gyengédségre helyezni a hangsúlyt.

Kommunikálj!

Ha a pár egyik tagja a derék-gerinc fájdalom miatt ódzkodik a szexuális együttléttől, de ezt nem kommunikálja a másik fél felé, akkor azt kedvese elhidegülésként élheti meg és ez hosszútávon akár szakításhoz is vezethet.
Fontos, hogy az együttlét közben tapasztalt érzéseket is azonnal kommunikáljuk a párunk felé, így közös erővel kialakítható, egy mindkét fél számára örömet nyújtó rendszer.

Fogd fel új élményként!

Ne problémaként tekintsünk a változásra! Fogjuk fel úgy, hogy új, izgalmas dolgokat próbálhatunk ki, melyekre korábban nem is gondoltunk. Álljunk nyitottan az új szituációhoz, fedezzük fel a benne rejlő lehetőségeket!
A tanácsok mentén kialakított rendszer biztosította harmonikus szexuális élet rendkívül jó stresszoldó, ami hosszútávon pozitívan hat a fájdalom csökkenésére is.