Milyen a gerinckímélő táska?

Nem is sejted mennyi problémát okozhat egy rosszul megválasztott, rendszeresen használt táska. A kényelmetlenségek mellett maradandó deformációt és fájdalmat is tapasztalhatsz gerinc és deréktájon, ha nem a megfelelő darab mellett döntesz. A saját és a gyermekeid egészségéért is sokat tehetsz egy kényelmes és egészséges, helyes testtartást segítő táskával.

De pontosan milyen táskát válasszunk?

A gyermekednek: Az iskolakezdés minden szülő számára sok fejtörést okoz, hiszen össze kell hangolni az iskola elvárásait, a gyerek igényeit és a saját elképzelésünket. A legtöbb dologban érdemes engedni a gyerek ízlésének, szem előtt tartva az oktatási intézmény kérését is, de egyetlen dologban azonban ne engedjünk teret a vitának! Természetesen az iskolatáska kiválasztása is közös feladat, de mindenképpen tereljünk csemeténket a helyes irányba. Ne vásárolj oldaltáskát! A serdülőkorú gyermekek többsége hajlamos a hanyag tartásra, illetve ebből később súlyos gerincferdülés is kialakulhat. Így egy olyan táskával, ami csak az egyik oldalon terheli a vállat, súlyosbíthatjuk a korábbi deformációt és maradandó károsodást okozhatunk a gyermek gerincében. A hátizsákok között is biztosan megtalálja csemetéd azt a mintát és színt, ami a szívének kedves és így Te is biztonságban tudhatod a gerincét. Még egy dologra érdemes odafigyelni a végső döntés meghozatala előtt. A hátizsákok közül azt válasszátok, amelyik masszívabb anyagból készült és a háthoz közelebb eső felén merevítős kialakítása van. Ha az anyagnak nincs semmi tartása, ugyanúgy károsíthatja a kicsik gerincét.

Magunknak: A gyerekek mellett a saját egészségünkről sem szabad megfeledkeznünk. A mindenki által viselt féloldalas laptoptáska esetén, hasonlóan a tinik által kedvelt féloldalas táskákhoz, nem egyenletesen oszlik el a terhelés a két váll között és a gerincen. Ez összeadódva az egész napos irodai üléssel, maradandó károsodásokhoz vezethet és súlyosbíthatja a már meglévő problémákat. Természetesen a laptop hordozó kiválasztásánál is érdemes jól kialakított, kényelmes hátizsákot választanunk, melyek a modern alapanyagoknak köszönhetően már nem csak praktikusak, de igazán divatosak is. Így az üzleties és csinos megjelenésről sem kell lemondanunk az egészségünk rovására. Hidd el érdemes befektetni egy kicsit igényesebb darabra!