Így maradhatsz formában a hideg napokon is!

Már sokat beszéltünk a mozgás és a táplálkozás fontosságáról, illetve arról, hogy ha ezeket helyesen végezzük, akkor az jótékonyan hat csontjaink és ízületeink egészségre is. Az ősz, a hideg beálltával ideje összegeznünk ismereteinket és bevezetni egy mindennapi egészségmegőrző rituálét, ami nem csak a testünkre lesz jó hatással, de a lelki, szellemi fittségünkre is!

Lássuk mi a teendő lépésről-lépésre!

1. Ne hagyd ki a reggelit!

A kiadós reggeli nem csak a csontok megóvásának, de a helyes emésztés, anyagcsere fenntartásának is az alapja. Éppen ezért fontos, hogy minden reggelt kezdj lassan felszívódó szénhidrátokból és friss gyümölcsből álló bőséges reggelivel. Ez nem csak a test motorját indítja be, hanem a szellemi frissességnek is nagyon jót tesz. A borongós napok már nem kínálnak olyan sok lehetőséget a napozásra, ezért építs be a mindennapi táplálkozásodba magas D-vitamin és kalcium tartalmú ételeket is!

2. Mozogj minden nap!

Igen, lehet hogy elcsépelten hangzik, de amióta elkezdődött az iskolaév és folyamatosan a gyerekek és a munka között ingázik az ember, azért hajlamosak vagyunk megfeledkezni a rendszeres testmozgás fontosságáról és gyakran időnk sincs rá, hogy elmenjünk bárhová edzeni. De nem kell feltétlen edzőterembe menni a mozgáshoz. Ha nincs túl messze a gyerekek iskolája vagy a munkahelyed, akkor érdemes biciklivel menni, de mindig legyen gondod a megfelelő vastagságú öltözetre. Ha ez nem megoldható, akkor tegyetek egy nagy sétát a pároddal vagy a barátokkal munka után. Lehetőség szerint válasszatok olyan helyet, ahol egy kicsit leléphettek a betonról, ezzel is kímélve a gerincet és az ízületeket. A hétvégére is érdemes közös túrázást, baráti kirándulást szervezni. Ilyenkor sokkal több idő jut a kellemes kikapcsolódásra és közben új helyeket fedezhetünk fel.

3. Munka közben se lustálkodj!

Irodában ülsz egész nap? Akkor Neked érdemes minden lehetőséget kihasználni a mozgásra! Korábban már írtunk arról, hogyan mozgathatod át az egész tested, úgy hogy a kollégák ebből szinte semmit ne vegyenek észre.

4. Kellemest a hasznossal

Szakad az eső, de mégis jó lenne kimozdulni és tenni valamit az egészségünkért? Akkor irány a gyógyfürdők langyos vize, ahol kellemesen ellazulhatunk az egész heti rohanás után, és még az ízületeinkkel is jót teszünk. Ha van rá lehetőség, akkor néhány hosszt is ússzunk és akár egy masszázst is kérhetünk, hogy teljes legyen a kikapcsolódás.